lørdag 27. september 2008

Suppe av erter og ruccola.














1 ss olje
1 rødløk, finhakket
700 gr frosne grønne erter
100 gr ruccola
7 1/2 dl varm grønnsaksbuljong
2 1/2 dl vann
parmesan

La løken surre i varm olje i en stor kjele. Når den begynner
å bli myk tilsetter du erter og ruccola, og lar det surre litt mer.
Tilsett buljong og 2 1/2 dl vann, la det koke opp og reduser varmen
litt før det kan stå og trekke i 15-20 minutter.
Mos suppen til pure med en stavmikser.
Server med parmesan og litt god olivenolje på toppen, og et godt
brød. Her har jeg brukt urtebrød fra O&Co.

søndag 21. september 2008

Sjokoladechantilly.























200 gr mørk sjokolade, grovhakket

50 gr smør
ca 2 dl vann
hel kanel, knust

Jeg har aldri vært så veldig glad i sjokolademousse, men det
skal også sier at jeg kanskje ikke har smakt så mange av de
gode hjemmelagde variantene. Her en dag kom jeg over en
artikkel av Andreas Viestad, der han skriver om sine minner om
sjokolademousse. Det var da jeg skjønte at det finnes et alternativ
som falt mer i min smak, sjokoladechantilly.
Smelt sjokolade og smør i vannbad, og tilsett ønsket mengde kanel.
Nå skal
blandingen settes over kaldt vannbad (vann og isbiter), mens
en rører
inn litt vann om gangen. Dette gjør du til du synes den er
passe luftig.
Jeg fordelte den ferdige blandingen i små glass , som jeg
satte i
kjøleskapet til de skulle serveres. Den er ikke spesielt mektig eller
søt,
den smaker bare god sjokolade. Mange vil kanskje foretrekke å bruke
melk eller fløte istedenfor vann, og det går selvfølgelig an.

Smaker godt servert med friske bringebær !

torsdag 18. september 2008

Kalkunfilet med potetmos og gremolata.












kalkunfilet, økologisk
aspargesbønner
mandelpoteter
smør
melk
sitronskall
bladpersille
hvitløk

Brun kalkunfileten ca 1 minutt på hver side i stekepanne, og la den
deretter steke seg ferdig i ovnen. Bruk termometer eller kjenn etter
når du tror den er ferdig.
Kok poteter til de er veldig møre, hell av vannet og lag potetmos ved å
tilsette litt smør og melk. Smak til med salt og pepper.
Bland revet sitronskall, hakket bladpersille og hakket hvitløk, og du får
en fantastisk gremolata.
Strø gremolata over måltidet - bon appetit !

mandag 15. september 2008

Siste året blandt de tyve...















Da var det siste bursdag før jeg er 30..
Takk for alle som er innom og leser bloggen min !

tirsdag 9. september 2008

Epler med smak av anis, nellik og kanel.
























vann
demerarasukker
hel anis
hel nellik
kanelstang, knust i morter
nykvernet pepper
epler, skrelt og delt
vaniljeis

Kok opp vann og demerarasukker, sammen med anis, nellik,
kanel og pepper. Jeg bruker en kopp vann til 1/4 kopp sukker.
Du kan smake deg frem til hvor mye krydder du vil tilsette.
La det koke til sukkeret smelter, og vannet begynner å få litt
konsistens, tid avhenger av hvor mye du lager. Det lukter deilig
fra gryten, så
pass på å ikke være altfor sulten når du lager dette.
Det får
magen til å gå i spinn. Denne sukkerlaken kan stå i kjøleskapet
noen dager, så du trenger ikke lage den samme dagen den skal
brukes. Ha epler i en ildfast form, hell over ønsket mengde
sukkerlake, og sett det i en 200 graders varm ovn. Du kan vende
litt på eplene når de har stekt seg litt. Stek dem til de er møre.
Dette smaker helt fantastisk, og regn aldri med at det blir rester
igjen !
Server med god vaniljeis.

søndag 7. september 2008

D I Y dørmatte.












Noen kaller den fetefugl, mens andre mener den ligner en hval.
Det er en fugl, mulig tykk og barnslig, men en fugl.
Den vokter trappen vår, og jeg synes den er utrolig søt.
Kjøp gressteppe på rull, slik at du kan kjøpe akkurat det du trenger.
Print ut motivet du ønsker, så er det bare klipp - tegn - skjær, og der
har du en kul dørmatte.

Make a wish #2.












Da var
den full, og det ble på tide å tippe og telle.
Jeg tok godt i, og da Gabriel tippet over meg igjen, trodde
jeg at seieren var i boks. Etterhvert som vi sorterte hauger
på hauger med hundre, innså jeg at slaget var tapt..
En liten stund var han inne på tanken å melde jackpot til
neste gang, men ombestemte seg da han innså at det var
mulig jeg kunne vinne den jackpoten.
Resultatet ble 962 kroner, og han har enda ikke bestemt seg for
hva vi skal bruke dem på. Siden regelen er å bruke dem på noe gøy,
utelukker det regninger, melk&brød, verktøy o.l.
Jeg venter i spenning på hva det blir !

En søndagsmorgen.












egg
vann
cherrytomater
persille
bladpersille
ost
salt & pepper

Når jeg våkner uten vekkerklokkens hjelp vet jeg at det er
søndag. Søndagmorgen vil ofte si lang frokost, ikke uvanlig
at den varer langt over en time, og at en kan tusle rundt i
morgenkåpe så lenge en vil. Når lukten av omelett siver gjennom
nøkkelhullet og inn til soverommet, tar det skjelden mer enn sekunder
før min deiligåliggeunderdynenommorgenen-mann kommer sigende.

Blåbærsmoothie med pasjonsfrukt.













ca 2 håndfuller blåbær
2 bananer
1 kiwi
2 pasjonsfrukt
granateplejuice

Kjør alt i blender. Jeg bruker som regel frosne bær når jeg
lager smoothie så den blir kald, hvis ikke du har det kan et par
isbiter gjøre susen. Pass bare på at blenderen din tåler isbiter.
Det går ikke ann å gjøre feil når en lager smoothie. Det er bare
å prøve seg frem, og etterhvert skjønner en hvordan en skal regulere
konsistens og smak.

fredag 5. september 2008

Spaghetti med blåmuggost og rosiner.











fullkornspaghetti
norzola
lyse rosiner
persille & tomatpesto
parmesan
salt & pepper
pinjekjerner
olje

Kok spaghetti, sil av vannet, og legg den tilbake i gryten sammen
med en stråle god olivenolje. Skjær biter av blåmuggosten, og la den
smelte inn i spaghettien. Smak deg frem til hvor mye du vil ha, jeg
bruker ca en halv norzolapakke til 2 porsjoner. Varmen kan stå på det
laveste, mens du tilsetter rosiner og vender litt på innholdet i gryten.
Legg spaghettien opp på tallerkner, og server med revet parmesan,
pinjekjerner og pestoen. Jeg er veldig glad i god olivenolje, så jeg
heller alltid litt ekstra over tallerkenen før jeg spiser.

Pesto av bladpersille & soltørka tomat.













bladpersille
soltørka tomat

pinjekjerner, rist dem i en tørr panne
olje

salt & pepper

Legg tomatene i varmt vann et minutt til de er myke. Etter at du har klemt vannet ut av dem, blander du alt i en foodprosessor. Det er ingen hvitløk eller parmesan i denne pestoen, så strengt tatt er det vel kanskje ingen ordentlig pesto vil du kanskje si? Selv om den ikke har så mange ingredienser, så kommer den ikke til kort i smak!

onsdag 3. september 2008

Finnøy på sykkel.
































Begynner å innse at de varmeste sommerdagene er over for denne

gang, men en kan kose seg med minner mens en venter
på neste sommer.
Tips til søndagsturen er å hive seg på båten, med piknikboks og
sykkel, og hoppe av på Finnøy. En utrolig fin øy, og her er det epler
så langt øyet ser.