søndag 6. april 2008

Risotto med grønne erter og sitron.






















ca 100-150 gr grønne erter

ca 8 dl kyllingkraft
3-4 sjalottløk, hakket
2 ss smør, evnt olje
2 dl arborio risottoris
1/2 sitron, saft og revet skall
MYE parmesan, revet (ca 2 håndfuller)
salt & pepper

Kok opp kraften i en liten gryte, og legg oppi de frosne ertene
i 1 minutt. Hent ertene opp av kraften og legg dem tilside.
Skru ned varmen, men hold kraften varm fortsatt.
Surr løk i en annen gryte, til den er gyllen. Ha risen oppi
gryten med løk, og rør godt. Ha noen øser varm kraft over, nok
til at det dekker risen. La kraften koke inn før du igjen tilsetter
noen øser av kraften. Fortsett slik til risen blir kremete og det
har gått ca 20 minutter. Tilsett saften av 1/2 sitron, og rør inn
ertene. Smak på risottoen om den er ferdig, eller om du må
tilsette mer av kraften. Jeg smaker meg alltid frem når jeg lager
risotto, det er gøyere enn å slavisk følge en oppskrift.
Tilsett parmesan, og rør rundt mens den smelter inn i risottoen.
Når den serveres er det godt med litt revet sitronskall over.
Jeg synes ikke denne trenger så mye salt, men tilsett salt og pepper
etter smak.

Dette gir 2 store porsjoner.

Ingen kommentarer: