tirsdag 26. februar 2008

Gresskar og kokosnøttsuppe.














1 liten rød chili, hakket
1 stilk sitrongress, hakket (bare det hvite)
1 ts malt koriander
1 ss hakket frisk ingefær
5 dl grønnsakbuljong
2 ss olje
1 løk, finhakket
800 gr gresskarkjøtt, i terninger
( du må kjøpe 1,5 kg for å få 800 gr kjøtt)
3 3/4 dl kokosmelk
3 ss finhakkede korianderblad
2 ts revet palmesukker eller brunt strøsukker
ekstra koriander til pynt

Chili, sitrongress, malt koriander, ingefær og 2 ss
grønnsakbuljong knuses til jevn masse i morter.
Varm oljen i stor kjele, tilsett løk og stek i 5 minutter.
Tilsett krydderpastaen og la det koke 1 minutt.
Tilsett gresskar og resten av buljongen, og kok til gresskaret
er mørt, ca 15-20 minutter. Kjør med en stavmikser til suppen
er jevn, og tilsett kokosmelk, koriander og sukker.

Dette er nok til 4 personer.

Supergod suppe, som smaker mye ingefær og sitrongress! Hadde
ikke koriander, så det ble raspet lime på toppen - veldig godt!

Ingen kommentarer: