fredag 22. februar 2008

Tom kha gai.












2 dl kyllingbuljong
1 stilk sitrongress, finhakket
ca 3 cm galangal eller ingefær, finhakket
7-8 limeblader
2 ss fiskesaus
1/2 ts brunt sukker
1/2 ts salt
4 dl kokosmelk
1 kyllingfilet, skåret i strimler
2-3 små røde chili (jeg bruker rawitti), finhakket
fersk koriander

Kok opp buljongen og tilsett sitrongress, galangal og
limeblader. La det småkoke i 10 minutter. Rør inn fiskesaus,
sukker, salt og kokosmelk, og la det koke i 5 minutter.
Ta kjelen av varmen og legg oppi kylling og chili, og la suppen
trekke i 3 minutter.
Dryss over frisk koriander.

Dette er nok til 2 personer.
Det er godt med litt ris til denne suppen.

Dette har vært min favorittsuppe i mange år, smaker fantastisk
godt!
Asia. Anna Røer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tuusen takk for herlig suppe!! ;)

Anonym sa...

:)