onsdag 25. februar 2009

Løksuppe.











































3-4 store løk, skjær i skiver

2-4 fedd hvitløk, hakket
smør
1 liter kyllingkraft
salt & pepper
1-2 ss grov sennep
brød
cheddar

Surr løk og hvitløk til løken er blank og begynner å
bli litt myk. Tilsett 1 liter kraft, og la det koke i 20-30
minutter. Smak til med salt, pepper og noen teskjeer
sennep. Øs suppen over i ildfaste porsjonsformer, og legg
en tykk skive brød på toppen. Riv over litt cheddar før du
setter skålene i ovnen for gratinering.
Server sammen med litt ekstra brød.

Regn ikke med rester til gjesten som kommer for sent !

1 kommentar:

Torbjørn sa...

Nå er ikke jeg en ekspert, men jeg har lært at en god løksuppe er avhengig av at løken skal "karamellisere" før man begynner med kraften. Prøvd det noen gang?