søndag 29. juni 2008

Sjokoladetrøfler.























250 gr mørk sjokolade
50 gr smør
smakstilsetning

Smelt sjokoladen i vannbad, tilsett smør slik at
det smelter sammen med sjokoladen.
Fordel blandingen i flere skåler, avhengig av hvor mange
ulike trøfler du ønsker å lage. Tilsett ønsket smak, rør godt om og la
blandingen avkjøles. Av denne oppskriften har jeg laget tre ulike
trøfler: tranebær, maldonsalt og nykvernet pepper.
Når sjokoladeblandingen er klar for å formes, rulles det kuler som
settes i kjøleskap. Det er også godt å rulle kulene i en god mørk
kakao, det har jeg gjort med tranebærtrøflene. Det er overraskende
mange smaker som kan tilsettes disse trøflene : chili, blåmuggost,
ingefær, aprikos, rosiner, nøtter, kaffe, honning, likør, appelsinskall mm.
Når de er helt stivnet legges trøflene i lufttett beholder.

Ingen kommentarer: