Designer Piet Boon har modernisert et gammelt drivhus til en restaurant. På De Kas dyrkes det egne grønnsaker og urter, og kjøkkenet drives økologisk. Fantastisk stemning, fantastisk mat og et sted som må oppleves! Menyen vår bestod blant annet av hummer, rødbetesalat m/ reddikdressing, kalvefilet m/ spinat, byggryn m/ sopp, deilige oster m/ soyasirup, parmaruller m/ hvit asparges, balsamicojordbær, mascarpone-is og mousse av hvit sjokolade.
750 gr rabarbra, vasket og kuttet i biter 500 ml kokende vann 500 gr melis 1 vaniljestang 1 kanelstang
Tøm melis i det kokende vannet, og rør om til det har løst seg opp. Skrap ut frø fra vaniljestangen, og ha frø, stangen, kanelstang og rabarbra oppi sirupen. Kok opp, reduser temperaturen, og la det småkoke i 10 minutter. Fjern gryten fra platen, ta ut vanilje-og kanelstang, og avkjøl. Ha blandingen i en foodprosessor, og kjør til purè. Avkjøl blandingen. Ha den så i iskremmaskin, og la den gå til sorbeten er stivnet.
kylling squash mais hvitløk olivenolje salt & pepper
Kyllingen er marinert i sitron, timian, olivenolje, salt og pepper. Skjær av toppen av hvitløken, hell litt olje over grønnsakene og grill. Hvitløken mister den skarpe smaken, og blir veldig søt og god på grillen.
200 gr frosne erter salt 1/2 ss smør 1 ss melk asparges poteter laksefilet
Ikke bruk hermetiske erter, det er de frosne ertene som er gode! De fleste ertemoser er kokt altfor lenge og mister da både farge og søtsmak. Dette derimot er en supersøt og knallgrønn mos, som passer spesielt godt til laks. Ha de frosne ertene oppi kokende vann i 1-2 minutter, til de er gjennomvarme. Kjør erter, melk og smør i foodprosessor til det blir en mos. Vask og del potetene i båter, ha dem i oljet ildfast form. Sett formen i forvarmet ovn, ca 200 grader, og la potetene stå ca 15-20 minutter. Nå skal du helle olje over potetene og eventuelle krydder / urter, og steke dem videre til de har en gyllen farge, er møre inni og skallet er sprøtt. Stek asparges og laks, og server sammen med potetbåtene og ertemos.
couscous asparges cherrytomater purre squash hvitløksdressing dijonsennep salt & pepper
Couscous er undervurdert! Super enkelt og veldig godt! Tilbered couscous (1 del couscous og 2 deler vann) ved å ha den oppi kokende vann, sett gryten bort fra platen og rør om. Det tar altså to minutter å lage couscous. Fres asparges, purre, squash og cherrytomater i en stekepanne, til aspargesen er al dente. Bland couscous og de stekte grønnsakene, og lag en dressing av like deler hvitløksdressing og dijonsennep.
Akkurat ferdig med Dean Koontz sin velocity. Etter en utrolig spennende bok, er jeg klar for en koselig sommerstemning-bok. Fordeler og ulemper ved å være til (Vigdis Hjorth) har jeg lest før, men må lese den igjen. Handler om en dame som kjøper et pensjonat, og beskriver middager hun lager, gjestene hun varter opp, hvordan det er å våkne opp med utsikt utover havet og du kan nesten kjenne lukten av hennes nystekte brød når du leser. Høres nok ikke så spennende ut, men det er en bra bok.
140-150 gr soltørkede tomater 1 fedd hvitløk 2 håndfuller pinjekjerner 2-3 ss parmesan olje salt & pepper
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, og legg tomatene i varmt vann. La tomatene ligge 2-3 minutter i vannet, og klem vannet ut før du blander alt i en foodprosessor. Tilsett olje til ønsket konsistens. Denne pestoen kan også puttes i fryseren.
blader av 1 basilikumplante 1 fedd hvitløk 3 håndfuller pinjekjerner, ristet i tørr stekepanne 2-3 ss parmesan olje skall av 1/2 sitron salt & pepper
Bland alt i en foodprosessor, og hell i olje til ønsket konsistens. Jeg legger pestoen over i små beger, fryser dem og har dermed alltid pesto klar til bruk.
Grønnsaker er godt å ha på grillen. Ha litt olje, salt og pepper over før du griller dem. Noen minutter på hver side. Gresskaret varierer i tid alt etter hvor store biter du har, kjennetter når det er blitt mørt.
Dette er en veldig god fetaost. Finnes på invandrersjappa over tinghuset, tror den er tyrkisk. Ellers kan du kjøpe den her, hvor du også kan finne andre godiser utenfor rema1000-sortimentet. Dette er det eneste Norge har å bidra med.
1 pk kyllingkjøttdeig 2 fedd hvitløk, hakket 1/2 løk, finhakket stor håndfull lyst brød u/skorpe, delt i små biter skall av 1 sitron 5 ts malt koriander 1 egg ca 4 ss hvetemel salt & pepper
Bland alt for hånd i en bolle, og form til burgere. Det blir 6 burgere av denne oppskriften. De er kjempe gode ute på grillen!
Legg mandlene i en langpanne. Når ovnen er ca 150-180 grader, setter du inn mandlene. Nå skal mandlene stå til de blir sprø, og en må smake seg frem til når de er ferdige. Det tar ca 15 minutter, men varierer veldig avhengig av ovnen og mandlene du bruker. Mens mandlene er i ovnen kan du knuse saltet i en morter, til det får meliskonsistens. Dette saltet strør du over mandlene når de er ferdige i ovnen. Du kan eventuelt riste dem litt i et dørslag etterpå, slik at overflødig salt forsvinner. Legg dem i lufttett beholder hvis du ikke spiser dem opp med en gang.
Pisk eggene sammen med litt vann (ca 1/2 ss pr egg), og stek på svak varme til den blir tykkere. Tilsett ønsket mengde blåmuggost og la den smelte inn i eggerøren. Rør om og server!
Enda en cafè / klubb verdt å besøke i Tallinn. Veldig god mat, fantastisk dessert og gode smoothier. Du må sørge for å gå på do mens du er der, for der har de plassert et veggakvarium. Up Up heter stedet.