torsdag 22. mai 2008

Laks med ertemos.








































200 gr frosne erter

salt
1/2 ss smør
1 ss melk
asparges
poteter
laksefilet

Ikke bruk hermetiske erter, det er de frosne ertene som er gode!
De fleste ertemoser er kokt altfor lenge og mister da både farge
og søtsmak. Dette derimot er en supersøt og knallgrønn mos,
som passer spesielt godt til laks.
Ha de frosne ertene oppi kokende vann i 1-2 minutter, til de er
gjennomvarme.
Kjør erter, melk og smør i foodprosessor til det blir en mos.
Vask og del potetene i båter, ha dem i oljet ildfast form. Sett formen
i forvarmet ovn, ca 200 grader, og la potetene stå ca 15-20 minutter.
Nå skal du helle olje over potetene og eventuelle krydder / urter, og
steke dem videre til de har en gyllen farge, er møre inni og skallet er
sprøtt.
Stek asparges og laks, og server sammen med potetbåtene og
ertemos.

Ingen kommentarer: