tirsdag 9. september 2008

Epler med smak av anis, nellik og kanel.
























vann
demerarasukker
hel anis
hel nellik
kanelstang, knust i morter
nykvernet pepper
epler, skrelt og delt
vaniljeis

Kok opp vann og demerarasukker, sammen med anis, nellik,
kanel og pepper. Jeg bruker en kopp vann til 1/4 kopp sukker.
Du kan smake deg frem til hvor mye krydder du vil tilsette.
La det koke til sukkeret smelter, og vannet begynner å få litt
konsistens, tid avhenger av hvor mye du lager. Det lukter deilig
fra gryten, så
pass på å ikke være altfor sulten når du lager dette.
Det får
magen til å gå i spinn. Denne sukkerlaken kan stå i kjøleskapet
noen dager, så du trenger ikke lage den samme dagen den skal
brukes. Ha epler i en ildfast form, hell over ønsket mengde
sukkerlake, og sett det i en 200 graders varm ovn. Du kan vende
litt på eplene når de har stekt seg litt. Stek dem til de er møre.
Dette smaker helt fantastisk, og regn aldri med at det blir rester
igjen !
Server med god vaniljeis.

Ingen kommentarer: