torsdag 9. oktober 2008

Muffins med squash, spinat, tomat & feta.

































5 dl mel

3 1/2 dl grahammel
3 ts bakepulver
1 1/2 dl quinoaflak
1 ts salt
3 egg
2 1/2 dl vann
1 1/2 dl yoghurt naturell
1 dl olivenolje
50 gr spinat, revet i store biter
200 gr fetaost i store terninger
1/2 squash
10-12 soltørkede tomater, bløtlagt i olje
10-12 store muffinsformer

Bland alt det tørre i en bolle, og sett den til side.
Pisk egg og visp inn vann, yoghurt og olje. Lag en
fordypning i de tørre ingrediensene og rør inn
eggeblandingen, spinat og fetaost. Spar noen av
ostebitene til toppen av hver muffins. Fordel røren
i formene (husk å smøre om du ikke bruker papir)
til like under kanten. Skjær skiver av squash med
ostehøvel, og stikk dem litt ned i hver form. Fordel
tomatene og esten av fetaosten over formene, før
du steker dem på 180 grader i 25-30 minutter.

Dette er muffins som metter godt, og som ikke er søte.
Muffins trenger ikke være kaker med mye sukker.
Dette passer fint som frokost, lunsj eller et lite mellommåltid,
og det er perfekt å ha et lite lager i fryseboksen.
Muffins og smoothies. Cheryl Lindblad.

11 kommentarer:

oh my deer sa...

mm her var det mye fristende! og fine bilder her! har du noen gode veganoppskrifter eller som er glutenfrie? tror jeg slenger inn en link til denne sida på bloggen min=)

Terese sa...

Tusen takk!
Du kan nok finne noen veganoppskrifter, men det er flest vegetaroppskrifter her.
Du kan ta en titt på suppene, der kan du finne veganoppskrifter. Der det er fløte eller melk, kan du jo kanskje erstatte med kokosmelk eller soyaprodukter.
Ellers regner jeg med at du vet om vegansiden.com. Siden til Sara synes jeg er fin : veganvrak.blogspot.com

Takk for link :)

hanna sa...

jeg har kjøpt quinoa frø (ikke flak) kan jeg bruke dette om jeg koker det først?

Terese sa...

Hei Hanne !
Hmm, jeg er litt usikker. Jeg har ikke prøvd det, og tror ikke det går. Du må nesten spørre på en helsekostbutikk om de vet.
Jeg foreslår at du bruker frøene istedenfor ris, couscos eller pasta neste gang du lager middag. Eller du kan gro spirer av dem, det tenkte jeg at jeg skulle prøve snart. Jeg gror brokkolispirer i kjøkkenvinduet nå, men skal prøve quinoa neste gang.
Så kan du heller kjøpe quinoaflak til bakverk, det er jeg iallefall sikker på blir bra. :)

Tobias Ø sa...

genialt!

mari sa...

hvor kjøper du quinoaflakene? Ser de er utsolgt på nett.

Terese sa...

Tobias : Jepp quinoa er genialt :)
Mari : Jeg kjøper på helsekostbutikk, der har de frø, flak, mel og grøt av quinoa.

ingvild telle sa...

Dette skal jeg prøve!
Ble riktig sulten av å se på dem :) Og så feta da, det er nærmest det beste jeg vet!

Terese sa...

Jepp, de er til å bli sultne av! :)

Anonym sa...

Disse ble veldig gode! Lagde de i går. Neste gang tror jeg at jeg vil blande tomatene inni muffinsene også, for å fordele smaken litt. Takk for nydelig oppskrift :)

Terese sa...

Jeg kan være enig at det kan være bra å fordele den tomatsmaken litt rundt ja. Takk for at du legger igjen en kommentar!