søndag 21. september 2008

Sjokoladechantilly.























200 gr mørk sjokolade, grovhakket

50 gr smør
ca 2 dl vann
hel kanel, knust

Jeg har aldri vært så veldig glad i sjokolademousse, men det
skal også sier at jeg kanskje ikke har smakt så mange av de
gode hjemmelagde variantene. Her en dag kom jeg over en
artikkel av Andreas Viestad, der han skriver om sine minner om
sjokolademousse. Det var da jeg skjønte at det finnes et alternativ
som falt mer i min smak, sjokoladechantilly.
Smelt sjokolade og smør i vannbad, og tilsett ønsket mengde kanel.
Nå skal
blandingen settes over kaldt vannbad (vann og isbiter), mens
en rører
inn litt vann om gangen. Dette gjør du til du synes den er
passe luftig.
Jeg fordelte den ferdige blandingen i små glass , som jeg
satte i
kjøleskapet til de skulle serveres. Den er ikke spesielt mektig eller
søt,
den smaker bare god sjokolade. Mange vil kanskje foretrekke å bruke
melk eller fløte istedenfor vann, og det går selvfølgelig an.

Smaker godt servert med friske bringebær !

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, det skal jeg prøve! Tusen takk for mange gode oppskrifter, det er inspirerende å lese.

Kommer til å følge med på bloggen din! Er ikke så flink til å lage mat enda, men har planer om å bli verdens flinkeste innen jeg blir mormor:P

Terese sa...

Hei Maria. Takk for hyggelig tilbakemelding! Lykke til med matlagingen, håper jeg kan inspirere videre :)