mandag 1. desember 2008

Kalender #1. Valrhona.

































Dagens pakke var en Valrhonasjokolade, dette resulterte i
ikke mindre enn to ulike cookies! De krakelerte med melis
på er myke og seige som brownies, og du klarer ikke stoppe
etter èn. De mørke cookiene har en intens smak av mørk
sjokolade og maldonsalt - helt perfekt !


Krakelerte sjokoladecookies:

1/3 cup vegetabilsk olje
1 1/2 cup sukker
1 1/2 ts vaniljeekstrakt
1 egg
2 eggehviter
1 2/3 cup mel
1/2 cup mørkt kakaopulver
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 cup melis
100 gr valrhona, grovt hakket

Varm ovnen til 175 grader. Bland olje, sukker og vanilje i en
mikser, og tilsett egg, eggehviter og hakket sjokolade.
Visp til det er godt blandet. Rør sammen mel, kakao, bakepulver
og salt, og tilsett det i den første røren. Miks dette sammen med
en skje. Rull kuler som er ca 2-3 cm, rull dem i melis og legg dem
på bakebrett. La det være 5 cm mellom hver kake på brettet, og stek
på 175 grader i 7-8 minutter. Avkjøl 2 minutter på bakebrettet, og flytt
dem så over på en rist.

Mørke cookies med maldonsalt :

175 gr mel
30 gr mørkt kakaopulver
1/2 ts bakepulver
150 gr usalta smør, romtemperert
120 gr brunt sukker
50 gr sukker
1/2 ts maldonsalt
1 ts vaniljeekstrakt
150 gr valrhona, grovt hakket

Sikt mel, kakao og bakepulver. Ha smør i mikser, og kjør
til en kremet konsistens, på medium hastighet.
Tilsett sukker, salt og vaniljeekstrakt og la den gå 2 minutter.
Reduser hastigheten til lav, og tilsett de siktede ingrediensene.
Miks så lite som mulig, men nok til at deigen er jevn. Tilsett
sjokoladebitene, og miks litt mer. Del deigen og form til to
pølser, som er ca 4 cm i diameter. Pakk inn i plastfolie, og
avkjøl i kjøleskap i 2 timer. Sett ovnen på 165 grader.
Skjær skiver som er ca 1 1/2 cm tykke, og plasser dem på
bakepapirkledd brett. La det være ca 2 1/2 cm mellom dem.
Stek i ca 12 minutter, og ikke mer enn et brett om gangen.
Avkjøl. Mmmmmmmmmmm !

10 kommentarer:

Malice sa...

mmmm, Nam! Valrhona er helt magisk. Jeg ønsker meg sjokoladekurs på Valrhonafabrikken til jul!

Terese sa...

Så spennende! Det vil jeg høre om hvis du drar dit! Håper du får ditt ønske oppfylt til jul :)

Morten sa...

De krakelerte ser veldig fristende ut! Venter spent på oppskrift.

Morten sa...

Som sjokoladeelsker er jeg veldig spent på om du rekker å legge ut oppskriftene før jul! ;)

Terese sa...

Tiden flyr, og jeg har glemt litt av at jeg skulle legge ut disse oppskriftene. De kommer i løpet av kvelden :)

Tora sa...

Jeg skal arrangere middag i morgen, og disse krakelerte kjeksene blir dessert. Med en kule is og noen friske bær tenkte jeg.

Tusen takk for alle disse vidunderlige oppskriftene!

Lene sa...

De krakelerte cookiesene smaker himmelsk! Jeg hadde ikke valhrona, men det fungerte fint med annen mørk sjokolade. Takk for inspirasjon:)

Lars sa...

Skal det virkelig ikke være egg i de mørke kjeksene med maldonsalt?

Terese sa...

Oi , nå er det lenge siden jeg har bakt disse, så jeg husker ikke. Jeg går ut fra at den er uten egg, men om du prøver å ser at det er feil uten egg, så må du gi meg beskjed. Egentlig litt rart hvis jeg har glemt å skrive egg både i ingrediensene og i beskrivelsen, så går ut fra at de er uten. :)
Godt at du spør.

Mari Alice sa...

det er helt fint uten egg. De er fantastiske og har blitt en hit her i gården!

Hadde imidlertid problemer med de krakelerte, som ble altfor bløte til å lage kuler av, men det var kanskje bare en glipp fra kokkens side. Skal prøve igjen en dag snart.