søndag 21. desember 2008

Kalender #17. Aprikoser.
































Tørkede aprikoser er fantastiske å spise som dem er, men er også

fint å bruke i gryter, salater og som søtning i for eksempel bakverk.
Kjøp brune aprikoser, de er ikke tilsatt svovel. De fleste aprikoser på
markedet er tilsatt svovel for at de skal holde en guloransje farge, og
er dermed ikke så heldig for kroppen. Disse fra Renée Voltaire er
brune og smaker godt! For dem som bor i Stavanger, er disse å finne
på foodstory.

Vårt eget julebrød med aprikos, dadler og pinjekjerner :

1 kg speltmel
litt over 6 dl lunka vann
1 pose tørrgjær
litt salt
1-2 ss honning
litt kanel
1 håndfull pinjekjerner, ristet i tørr panne
1 håndfull dadler, hakket
aprikoser u/svovel, hakket

Rør sammen deigen, og la det heve to ganger. Etter første heving er
det viktig at du knar brødet godt. Denne oppskriften er nok til flere
brød, alt etter hvor store du lager dem.
Stek på 200 grader, i ca 20 minutter, avhengig av størrelse.
Jeg må nesten bare si himmelsk!

2 kommentarer:

Morten sa...

Jeg prøvde en variant av dette i jula, og det ble riktig bra, men kunne du være litt mer spesifikk når det gjelder mengdene? Mel, gjær og melk er greit, men hva med resten? "Litt" honning, f.eks. -- er det 1 ss. eller 1 dl.? Og hva med dadlene og aprikosene? Skjønner jo at det er etter smak og behag, men en antydning om hva som har gitt gode resultater for deg hadde vært fint. :-)

Terese sa...

Godt at du spør når du lurer, Morten! :)