onsdag 17. desember 2008

Kalender #15. Patisse former.






















Disse sylinderne er ideélle til små kaker, mousser eller

lignende. Prøverunden her ble hvit sjokoladekrem:

ca 120 gr hvit sjokolade, finhakket
0,75 dl fløte
10 gr sukker
1 eggeplomme
1 1/2 pl gelatin
0,75 dl fløte

Smelt sjokoladen i vannbad, og legg gelatinen i kaldt vann i
10 minutter. Kok opp 0,75 dl fløte. Pisk eggeplommen sammen
med sukker. Pisk så den varme fløten inn i eggeplommen, og hell
tilbake i kjelen. Varm opp til den tykner, mens du rører med en
slikkepott. Pass på at den ikke blir så varm at den skiller seg.
Når sausen er tykk siles den over i en bolle. Klem vannet ut av
gelatinen, og la den smelte i den varme sausen. Hell blandingen
over sjokoladen, og rør til en jevn masse. Avkjøl på kjøkkenbenken
i 10 minutter. Pisk opp resten av fløten og vend den i resten av
sjokoladeblandingen. Fyll sjokoladekremen i formene, og sett
i fryseren til de stivner.

Server med bærcoulis, og pynt med mørk sjokolade.
Dette er nok til 2 store eller 4 små former.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hvor får du fatt i disse formene?

Jeg oppdaget bloggen din i dag. Utrolig inspirerende :-)

Terese sa...

De er blant annet å få tak i på kitchen, men sikkert lett å finne på alle kjøkkenutstyrsbutikker.
Bra at jeg inspirerer! :)