fredag 21. mars 2008

Gul currypasta.
























8 små tørkede, røde chili (evn 6-7 små, ferske)
1 ts svarte pepperkorn
2 ts korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
1 ts malt gurkemeie
1 1/2 hakket frisk galangal (bruk ingefær om du ikke finner galangal)
5 fedd hvitløk, hakket
1 ss revet, fersk ingefær
5 små sjalottløk, hakket
2 stilker sitrongress, bare det hvite, hakket
1 ts rekepasta
1 ss finhakket limeskall

Bløtlegg chiliene i kokende vann i 15 minutter. La dem renne av
og hakk dem. Varm opp en stekepanne. Ha i pepperkorn, korianderfrø,
spisskummenfrø og gurkemeie, og tørrstek over middels varme i
3 minutter. Legg det over i en morter eller kjøkkenmaskin, og knus
til fint pulver. Legg krydderpulveret, chili, galangal, hvitløk, ingefær,
sjalottløk, sitrongress og rekepasta i en morter, og mos til en jevn
masse. Rør inn limeskall.

Ingen kommentarer: