søndag 16. mars 2008

Lam korma.












1 ts spisskummenfrø

2 nellikspiker
2-3 kardemommebelger
1 ts svarte pepperkorn
1-2 ts korianderfrø
1-2 cm kanelstang
1/2 ts nymalt muskatblomme(, ev. revet muskat)
2 ts finhakket frisk ingefær
1-3 grønne chili, finhakket
2 hvitløksfedd, presset
2 ts grovt havsalt
3 ss kokende vann
700 gr lammebog u/bein, eller grytekjøtt av lam, 3 cm terninger
en klype safran (1/2 gr)
2 ss ghee eller smør
1 løk, hakket
10 mandler, skåldet og hakket
1 ss valmuefrø, pluss mer til pynt
2 1/2 dl matyoghurt
frisk koriander eller persille til pynt
1 ss mandelskiver til pynt

Indisk/pakistansk oppskrift - 4 personer.

Knus spisskummen, nellik, kardemomme, pepper, korianderfrø,
og kanel i morter. Fjern skall fra kardemommebelger og ha
kardemomme, muskat, ingefær, hvitløk, salt og kokende vann i
morteren, og mos videre til jevn masse.
Legg kjøttet i en stor bolle, hell over krydderblandingen og det
meste av safranen, bland godt. La denne kjøttblandingen stå
i kjøleskap i 24 timer.
Smelt ghee/smør i stor gryte over middels varme, og fres løk i
noen minutter. Skrap mesteparten av marinaden av kjøttet og
sett den til side. Tilsett kjøttet og brun det i 5-7 minutter.
Tilsett marinaden du nettopp skrapte av, mandlene, valmuefrøene
og yoghurt. Kok opp, legg på lokk og skru ned varmen. La
kormaen småkoke i 1 1/2-2 timer til kjøttet er så mørt at det
nesten faller fra hverandre.

Kan serveres med ris og nanbrød, men jeg foretrekker en god
hjemmelaget potetmos med pepperrot.
Smak av krydder. Viestad.

Ingen kommentarer: