lørdag 15. mars 2008

Kokospannacotta med sitrongress, gurkemeie og pasjonsfrukt.











1 stilk sitrongress
2 1/2 dl kremfløte
2 1/2 dl usøtet kokoskrem/tykk kokosmelk
1/2-1 dl sukker
2 ts gelatinpulver (3 pl. gelatin)
2 ss kaldt vann
2 ts finhakket frisk gurkemeie eller
1/2-1 ts malt gurkemeie
4 modne pasjonsfrukter , delt i to
revet sitronskall til pynt

Knus sitrongress med skaftet av en kniv. Knyt trådene sammen
i en knute. Bland kremfløte, kokoskrem, sukker og sitrongress
i en liten kjele og kok opp. La det småkoke i 15 minutter.
Bløt opp gelatin i kaldt vann i mellomtiden. La det stå i minst
2 minutter. Ta kremfløteblandingen av plata, fjern sitrongresset
og rør inn gelatin og gurkemeie i kremen.
Klem innholdet fra en halv pasjonsfrukt i hver av fire små former.
Fordel sitrongress-og kremblandingen i formene. La dem stå i
kjøleskap, helst over natten.
Klem en halv pasjonsfrukt over hver servering og riv litt
sitronskall over.

Nok til 4 personer.
Smak av krydder. Viestad

Ingen kommentarer: