tirsdag 18. mars 2008

Mais- og sitrongressuppe med kreps.











4 maiskolber
1 ss olje
1 purre, bare det hvite, hakket
1 selleristang, hakket
3 stilker sitrongress, bare det hvite, knust
2 fedd hvitløk, knust
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
3/4 ts malt, hvit pepper
3 kaffirlimeblad
7 1/2 dl hønsebuljong
8 dl kokosmelk
1 1/4 dl fløte
2 ts smør
3 fedd hvitløk, knust, ekstra
1/2 ts sambal oelek
1,2 kg kokt kreps, renset og revet
(utsolgt for kreps i dag..så jeg har brukt reker)
1 ss finhakkede friske korianderblad

Rens maiskornene fra kolben. Varm oljen i en gryte, tilsett purre,
selleri og sitrongress, og rør i 10 minutter, eller til purren er myk.
Tilsett hvitløk, spisskummen, koriander og 1/2 ts pepper, og la
det surre under omrøring i 1-2 minutter, eller til det dufter.
Tilsett maiskorn, limeblad, buljong og kokosmelk, rør godt og la
det trekke i 1 1/2 time mens du rører av og til.
Ta kjelen av varmen og la det avkjøles litt. Ta ut sitrongresset og
kjør blandingen i en kjøkkenmaskin til den er jevn.
Klem blandingen gjennom en sikt med en teskje. Gjenta. Hell den
tilbake i en stor, ren kjele, tilsett fløte, og varm forsiktig opp.
Smelt smør i stekepanne, tilsett ekstra hvitløk, sambal oelek,
resten av pepperen og en klype salt, og rør i 1 minutt. Tilsett
krepsekjøttet, rør videre i 1 minutt, eller til det er gjennomvarmt,
ta så pannen av varmen, og rør inn frisk koriander.

Øs suppen over i suppeboller, og legg litt av krepsekjøttet midt
i hver bolle.

Nok til 4 personer.

Ingen kommentarer: