torsdag 20. mars 2008

Grønn aspargessuppe.












500 gr ferske asparges
50 gr smør
4 sjalottløk
5 ss hvetemel
1 liter kylling- eller grønnsakkraft
2 eggeplommer
1 dl fløte
4 skiver spekeskinke
salt & pepper

4 porsjoner.

Skjær spekeskinken i biter, og stek til de er sprø, sett til side.
Skrell asparges og ta vare på skrellet. Skjær aspargesen
i 3 cm stykker. Gi hodene et raskt oppkok og legg dem til side.
Fres skrellet i smør sammen med finhakket løk og hvetemel.
Tilsett kraften rykende varm, og kok i 10 minutter. Sil av.
Ha i aspargesbitene og gi suppen et lite oppkok. Trekk kjelen
til side og tilsett eggeplommer og fløte. Kjør alt med
stavmikser, og smak til med salt og pepper. Fordel
aspargeshodene i suppeboller og hell suppen over.
Legg litt spekeskinke over hver porsjon.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Et lite tips,som er blitt pop blandt mine matvenner. Server varme rundstykker med blåost (som smelter litt)til blomkål- eller aspargessuppe.Det er kjemmpegodt!
Hisen Moni:-)

Terese sa...

Det høres veldig godt ut, skal prøve det neste gang.