torsdag 20. mars 2008

Sjokolade- og pepperkjeks.











450 gr mørk sjokolade, hakket (her er brukt 70%)
180 gr smør, romtemperert
1 1/2 dl finmalt brunt sukker
2 store egg
5 dl hvetemel
2/3 ts bakepulver
1 ss grovmalt svart pepper

Hvis en ikke finner finmalt brunt sukker, kan en knuse vanlig
brunt sukker til pulver.
Smelt halvparten av sjokoladen i vannbad. Når den er smeltet,
skal den kjøles ned til omtrent 37 grader.
Pisk smør hvitt og luftig i en stor bolle. Tilsett sukker og fortsett
å piske til du har en jevn blanding.Pisk inn eggene, ett om gangen.
Bland mel og bakepulver, og sikt blandingen litt etter litt over
smøret mens du fortsetter å piske røren til jevn masse.
Pass på at sjokoladen ikke er for varm før du pisker den forsiktig
inn i røren. Rør inn resten av den hakkede sjokoladen og pepperen.
Dekk til og la røren stå i kjøleskap til den er kald og fast.
Forvarm ovnen til 180 grader. Ta 1 ss av røren for hver kjeks og
legg på en smurt bakeplate. Omtrent 3 cm mellomrom. Stek
nederst i ovnen i 10-12 minutter. Legg på rist for avkjøling.











Supergode kjeks! Etter noen smakebiter, er alle nå
lagt på krukker, men jeg tror ikke de får stå
særlig lenge i skapet...

Smak av krydder. Viestad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for god oppskrift!

Terese sa...

Det er Andreas Viestad som fortjener en takk for denne :)